Vanmiddag werd een onbekende drone gedetecteerd boven het de Zwarte Cross Drone is in beslag genomen

Gepubliceerd op 15 juli 2022 om 00:12

Vragender /Lichtenvoorde- Politie controleert met dronedetectieapparatuur voor een ‘schoon’ luchtruim boven het evenement de Zwarte Cross.

 
Tijdens het evenement de Zwarte Cross in Lichtenvoorde geldt een vliegverbod voor drones die niet bevoegd zijn om te vliegen in dit gebied. Het luchtruim boven het evenement valt onder Tijdelijk Gebied met Beperkingen (TGB) en is in beheer bij de luchtmacht. Daar wordt tijdens het evenement met behulp van het dronedetectie-team van de Landelijke eenheid gecontroleerd op niet aangemelde drones. Vanmiddag werd een onbekende drone gedetecteerd ter hoogte van de Vosdijk in Vragender.


De piloot van deze drone vloog niet alleen boven een mensenmassa, in een T.G.B. maar ook nog eens veel hoger dan 120 meter. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden omdat er diverse (hulp)instanties vliegen die in het luchtruim hun werk doen. De drone-bedienaar is opgespoord en aangesproken. Zijn drone is in beslag genomen door het droneteam van Politie Oost-Nederland en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het openbaar ministerie zal besluiten wat met de drone zal gebeuren.

 

Bron: 112 Achterhoek Nieuws


Drones en meer

Voor 23:59 besteld morgen al gratis bezorg aan huis. 


Drone bewijs halen?

Klik op de link om naar Drone Class te gaan en doe de online opleiding. binnen een paar uur kun je al geslaagd zijn.