Vliegt u ook? Meld u dan aan op onze Facebook groep

Eerste ervaring met Handhaving tijdens vlucht

Gepubliceerd op 17 augustus 2021 om 09:30

Op 17 augustus 2021 omstreeks 09:30 hadden we onze eerste ervaring en controle door de handhaving.

We waren aan het vliegen in het Wilhelminapark te Utrecht. De situatie is ontstaan door dat een omstander de politie had gebeld omdat hij vond dat wij niet mochten vliegen en filmen in het Wilhelminapark. 

De handhaver gaf al vrij snel aan dat dit een nieuwe situatie voor hem was en dat hij was gestuurd in opdracht van de politiemeldkamer naar aanleiding van een klacht van een bewoner. Dit betekend dat de handhaver de situatie moet uitzoeken en dat er duidelijkheid komt of wij in overtreding waren. 

Gelukkig waren we goed voorbereid en hadden we de administratie op orde. Hierdoor kon de handhaver onze informatie en administratie verifiëren met de meldkamer.

Onze documenten waren in orde, ook was er geen luchtruim restrictie. Nu was het alleen nog de vraag waar ik precies stond omdat een deel van het park onder vergunning stond van een evenementen bedrijf, dit zou in houden dat ik daar niet mocht staan. Na wat herkenning punten genoemd te hebben kon de meldkamer bevestigen dat ik op openbaar terrein stond en dat ik weer mocht vliegen. 

 

Onze complimenten voor de Handhavers dat ze het geduld konden op brengen om alles rustig uit te zoeken. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.