Vliegt u ook? Meld u dan aan op onze Facebook groep

Oprichter

Björn


Wie ben ik:

Mijn naam is Björn, 

Ik ben de oprichter van Drone Club NL.

Zelf vlieg ik regelmatig recreatief. Ik maak graag filmpjes die te zien zijn op onze youtube pagina. Verder houd ik me graag bezig met de regelgeving van drones en het zoeken naar manieren om sneller handhavers te kunnen overtuigen dat wij in ons recht staan wanneer we aan het vliegen zijn. Zo heb ik ook het Voorbereidingsdocument gemaakt. Dit is een document met een kleine checklist maar ook de regelgeving voor het drone vliegen. Hierdoor heb je alles bij de hand wat nodig zou zijn bij een controle. 

Waarom ik deze club ben begonnen?

Ik ben Drone Club NL begonnen omdat ik niet kon vinden wat ik zocht, een groep mensen die bereid waren elkaar te helpen en de hobby mee te delen.

Nu zul je wel denken er zijn toch zat groepen op Facebook? Natuurlijk zijn er genoeg groepjes op Facebook.  Maar niet zoals Drone Club NL waar mensen geen commentaar geven omdat iets al 5x gevraagd is maar gewoon helpen met het probleem, daar zijn we nou eenmaal een club voor. 

Wat ik ook miste was een beetje competitie. Hierdoor ben ik gestart met de maandelijkse challenge, de winnaar zou dan een shirt krijgen. Dit is natuurlijk een leuke toevoeging en werd al snel gewaardeerd. Leden krijgen hierdoor een reden om er lekker op uit te gaan en de drone mee te nemen.   

Airdata UAV|Drone Safety Verified Badge

Tip voor nieuwe drone vliegers:
Verdiep je in de wet en regelgeving voor dat je een drone aanschaft. Je mag namelijk niet meer zomaar overal vliegen met elke drone. 

Voor de meeste drones dien je nu minimaal 16 jaar te zijn en een dronebewijs te halen. 


Contact: